Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018

Έτσι θα λειτουργούν τα Κ.Ε.Σ.Υ.

Έτσι θα λειτουργούν τα Κ.Ε.Σ.Υ.( Κέντρα Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης) σύμφωνα με τον αιρετό στο ΚΥΣΕΕΠ Βασίλη Βούγια:
"-Σε κάθε Διεύθυνση Εκπαίδευσης λειτουργεί, κοινό και για τις δύο βαθμίδες εκπαίδευσης, Κέντρο Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (Κ.Ε.Σ.Υ.).
-Κάθε μέλος του προσωπικού του Κ.Ε.Σ.Υ. αναλαμβάνει υπό την ευθύνη του μία ενότητα σχολικών μονάδων και λειτουργεί ως το πρόσωπο επαφής και αναφοράς των συγκεκριμένων σχολικών μονάδων με το ΚΕΣΥ.
-Σε κάθε σχολική μονάδα ορίζεται συντονιστής επικοινωνίας με το Κ.Ε.Σ.Υ, (ο εκπαιδευτικός του Τμήματος ένταξης, όπου υπάρχει ή στην περίπτωση που δεν υπάρχει ορίζεται άλλος εκπαιδευτικός από τον Σύλλογο Διδασκόντων), ο οποίος σε συνεργασία με τον Διευθυντή του σχολείου, έχει την ευθύνη για το συντονισμό των αιτημάτων προς το Κ.Ε.Σ.Υ. και της συνολικής συνεργασίας με αυτό.
-Στις σχολικές μονάδες την ευθύνη υποστήριξης παρακολούθησης της εκπαιδευτικής και ψυχοκοινωνικής πορείας συγκεκριμένων μαθητών έχει η ΕΔΕΑΥ, όπου υπάρχει.
-Όπου δεν υπάρχει ΕΔΕΑΥ, η συγκεκριμένη αρμοδιότητα ανήκει στην ομάδα που αποτελείται από τον Διευθυντή του σχολείου, από τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό του τμήματος, τον συντονιστή επικοινωνίας με το ΚΕΣΥ, με τη συνεργασία του γονέα ή κηδεμόνα του μαθητή καθώς και τον ίδιο το μαθητή όπου αυτό ενδείκνυται.
-Η υποβολή αιτήματος στο Κ.Ε.Σ.Υ. για αξιολόγηση μαθητή θα γίνεται με προτυποποιημένη διαδικασία και συγκεκριμένα πρωτόκολλα(αντίγραφο πρακτικού παιδαγωγικής συνεδρίας, βραχυχρόνιο πρόγραμμα παρέμβασης, παιδαγωγική έκθεση)"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου